Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciacho z delicjami i ananasami. Poprostu pycha.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3794
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3794
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Składniki
Beza: 8 białek ubić , dodac 8 łyżek cukru dalej ubijać. Następnie dodać mak i wiórki kokosowe. Piec 30 minut w te,p 180 st.
Masa: Z mleka, budyniu, 4 łyżek cukru i 8 żółtek ugotowac budyń i ostudzić. 2 galaratki cytrynowe rozpuścić w 1/2 szkl wody. Margarynę Kasie utrzeć z budyniem. Letnią galaretkę wlewać porcjami do masy. 1 puszkę ananasa pokroić w kostkę w wrzucić do masy.
2 Galaretki czerwone rozpuścić w 3 szkl wody. Na upieczoną bezę wyłożyć masę z ananasami. Na masę ułożyć delicje, a wierzch polać tężejącą galaretką.