Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5282
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5282
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Składniki
Białka ubić na sztywna piane , pod koniec dodać cukier, zółtka roztrzepac i dodać do białek, wymieszaqc mikserem , dodac po trochu make i wymieszać delikatnie łyżką drewniana , piec biszkopt ok 40 min. w temperaturze ok 150-160 stopni. Mleko gotować w puszce ok 2 godzin., po wystygnieciu , zmiksować Kasie lub mało po trochu dodając ugotowany karmel. Przekrojony biszkopt nasączyć likierem i przełożyc kremem. Na wierzchu posmarować kremem i posypać podprażonym sezamem i udekorowac wisniami :) Smacznego !