Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, a przepis może być stosowany jako podkład pod sernik lub szarlotkę, jeśli dodamy całe jaja i nie dodamy śmietany.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2900
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 572
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3667
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 236
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 323
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2900
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 572
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3667
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 236
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 323
Składniki
Przesiej mąkę, dodaj proszek, cukier + waniliowy, miękkie tłuszcze, śmietanę i żółtka. Zagnieć delikatnie ciasto do gładkiej konsystencji. Owiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut.
Wysmaruj sobie blaszki tłuszczem, nagrzej piekanik do 130 stopni. Ciasteczka się krótko pieką, więc ta temp będzie odpowiednia.
Zagnieć jeszcze raz krótko ciasto, rozwałkuj i twórz wzory na jakie masz ochotę. Ciasteczka rosną w trakcie pieczenia, dlatego proponuję grubość pół centymatra w stanie surowym ;-)