Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, a przepis może być stosowany jako podkład pod sernik lub szarlotkę, jeśli dodamy całe jaja i nie dodamy śmietany.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 60
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3615
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 132
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 60
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3615
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 132
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Składniki
Przesiej mąkę, dodaj proszek, cukier + waniliowy, miękkie tłuszcze, śmietanę i żółtka. Zagnieć delikatnie ciasto do gładkiej konsystencji. Owiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut.
Wysmaruj sobie blaszki tłuszczem, nagrzej piekanik do 130 stopni. Ciasteczka się krótko pieką, więc ta temp będzie odpowiednia.
Zagnieć jeszcze raz krótko ciasto, rozwałkuj i twórz wzory na jakie masz ochotę. Ciasteczka rosną w trakcie pieczenia, dlatego proponuję grubość pół centymatra w stanie surowym ;-)