Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pyszne pianki kokosowe"
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 12
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 549
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 75
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 175
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 12
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 549
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 75
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 175
Składniki
Wymieszaj mleko skondensowane, masło, kakao i cukier waniliowy. Podgrzej, mieszając, aż się połączą. Chłodź 30 minut. Rozkrusz z dzieckiem herbatniki. Pozwól mu wymieszać je z mleczną masą. Przykryj naczynie i wstaw do lodówki na co najmniej pół godziny, a najlepiej na noc. Zroluj wilgotnymi dłońmi kawałki masy i obtocz nimi pianki. Wysyp wiórki kokosowe na szeroki talerz. Teraz dziecko może je obtoczyć pianki w wiórkach i ułożyć je na blasze wyłożonej papierem. Schłodź pianki. Przed podaniem przekrój je na pół.
Czas przygotowania: 40 minut, 520 kcal, cena porcji: ok. 3 zł, dla 8 osób.Źródło: Olivia