Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pyszne zapiekane lody"
<strong>:</strong>
Całe jajka utrzyj z cukrem. Wsyp mąkę wmieszaną z orzechami i zagnieć ciasto. Wylej je na blachę z wyższą krawędzią lub do podłużnej wysokiej formy. Piecz w temperaturze 180° C przez ok. 30 minut. Gdy ciasto wystygnie, rozkrój je na 3 płaty.
Białka ubij z cukrem na bardzo sztywną pianę. Niemal natychmiast przenieś ją do woreczka z końcówką z gwiazdką.
Przygotowane płaty ciasta połóż na tacach żaroodpornych. Następnie wyłóż na nie gałki głęboko zmrożonych lodów, a cały deser dekoracyjnie popryskaj pianą z białek. Wszystko to wykonuj bardzo szybko.
Górę piekarnika rozgrzej do maksymalnej temperatury, a następnie natychmiast wstaw deser i szybko zapiecz. Wyjmij, kiedy piana zacznie się przyrumieniać. Przed podaniem udekoruj zapiekane lody owocami sezonowymi i podawaj.
Czas przygotowania: ok. 60 minut Cena porcji: ok. 4 zł Kalorie: porcja 422 kcalŹródło: Na żywo
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 80
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 88
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 46
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 80
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 88
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 46
Składniki
<strong>:</strong>
Całe jajka utrzyj z cukrem. Wsyp mąkę wmieszaną z orzechami i zagnieć ciasto. Wylej je na blachę z wyższą krawędzią lub do podłużnej wysokiej formy. Piecz w temperaturze 180° C przez ok. 30 minut. Gdy ciasto wystygnie, rozkrój je na 3 płaty.
Białka ubij z cukrem na bardzo sztywną pianę. Niemal natychmiast przenieś ją do woreczka z końcówką z gwiazdką.
Przygotowane płaty ciasta połóż na tacach żaroodpornych. Następnie wyłóż na nie gałki głęboko zmrożonych lodów, a cały deser dekoracyjnie popryskaj pianą z białek. Wszystko to wykonuj bardzo szybko.
Górę piekarnika rozgrzej do maksymalnej temperatury, a następnie natychmiast wstaw deser i szybko zapiecz. Wyjmij, kiedy piana zacznie się przyrumieniać. Przed podaniem udekoruj zapiekane lody owocami sezonowymi i podawaj.
Czas przygotowania: ok. 60 minut Cena porcji: ok. 4 zł Kalorie: porcja 422 kcalŹródło: Na żywo
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 88
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 167