Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, słodziutkie i nie trudne do wykonania ;)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10485
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336813
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4459
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424106
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10485
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336813
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4459
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424106
Składniki
Po oddzieleniu białek od żółtek należy ubić białka na sztywno. Do ubitych białek stopniowo dodawać cukier, ubić na puszysto i dodać żółtka. Wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia powoli dodawać do powstałej masy. Taki placek biszkoptowy piec około 45 minut w 180 stopniach. 400ml mleka ubić z trzema opakowaniami śmietanki.
Gdy placek ostygnie można go rozkroić na 3 placki. Placek na samym dole smarujemy masą kajmakową, następnie nakładamy placek a na niego około 80% ubitej śmietany, następnie wyłożyć ostatni placek i posmarować go nie grubą warstwą pozostałą śmietaną. Posypać czekoladą i schłodzić. Podawać mocno schłodzone.