Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, słodziutkie i nie trudne do wykonania ;)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7648
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 235
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2615
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 548
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7648
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 235
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2615
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 548
Składniki
Po oddzieleniu białek od żółtek należy ubić białka na sztywno. Do ubitych białek stopniowo dodawać cukier, ubić na puszysto i dodać żółtka. Wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia powoli dodawać do powstałej masy. Taki placek biszkoptowy piec około 45 minut w 180 stopniach. 400ml mleka ubić z trzema opakowaniami śmietanki.
Gdy placek ostygnie można go rozkroić na 3 placki. Placek na samym dole smarujemy masą kajmakową, następnie nakładamy placek a na niego około 80% ubitej śmietany, następnie wyłożyć ostatni placek i posmarować go nie grubą warstwą pozostałą śmietaną. Posypać czekoladą i schłodzić. Podawać mocno schłodzone.