Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, słodziutkie i nie trudne do wykonania ;)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1914
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1604
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2538
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1914
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1604
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2538
Składniki
Po oddzieleniu białek od żółtek należy ubić białka na sztywno. Do ubitych białek stopniowo dodawać cukier, ubić na puszysto i dodać żółtka. Wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia powoli dodawać do powstałej masy. Taki placek biszkoptowy piec około 45 minut w 180 stopniach. 400ml mleka ubić z trzema opakowaniami śmietanki.
Gdy placek ostygnie można go rozkroić na 3 placki. Placek na samym dole smarujemy masą kajmakową, następnie nakładamy placek a na niego około 80% ubitej śmietany, następnie wyłożyć ostatni placek i posmarować go nie grubą warstwą pozostałą śmietaną. Posypać czekoladą i schłodzić. Podawać mocno schłodzone.