Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8466
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 539
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8466
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 539
Składniki
Przygotowujemy ciasto: z białek ubijamy sztywną pianę.Żółtka ucieramy z margaryną i cukrem.Dodajemy pozostałe składniki i pianę z białek i dokładnie mieszamy. Ciasto wykładamy na blachę.
Robimy masę:z białek i cukru ubijamy sztywną pianę.Dodajemy wiórki i dokładnie mieszamy.Masę wykładamy na surowe ciasto i pieczemy około 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.180 C.
Krem:margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami.Następnie dodajemy kakao. Wykładamy na ostudzone ciasto.Dekorujemy według uznania.