Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14073
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1621
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16021
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6445
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14073
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1621
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16021
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6445
Składniki
Przygotowujemy ciasto: z białek ubijamy sztywną pianę.Żółtka ucieramy z margaryną i cukrem.Dodajemy pozostałe składniki i pianę z białek i dokładnie mieszamy. Ciasto wykładamy na blachę.
Robimy masę:z białek i cukru ubijamy sztywną pianę.Dodajemy wiórki i dokładnie mieszamy.Masę wykładamy na surowe ciasto i pieczemy około 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.180 C.
Krem:margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami.Następnie dodajemy kakao. Wykładamy na ostudzone ciasto.Dekorujemy według uznania.