Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, łatwe, szybkie. Zapach cynamonu unosi się w całym domu
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 424
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 768
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 575
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 424
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 768
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 575
Składniki
jabłko kroimy w kostkę. Na patelni roztapiamy maleńki kawałek masła, wsypujemy jabłka, dodajemy miód, cukier i cynamon. Można dodać również orzechy laskowe pokrojone. Chwilkę podsmażyć i odłożyć.
Jajko delikatnie ubić z cukrem waniliowym. Dodać mąkę, troszkę cynamonu i na samym końcu wodę. Gęstość ciasta zależy od naszych upodobań. Wylać ciasto i piec na małym ogniu. Odwrócić na drugą stronę, na upieczoną część wylać jabłka z sosem który powstał podczas podsmażania i przykryć pokrywką. Placek musi się piec na minimalnym ogniu. Ostrożnie wyłożyć pacek na talerz żeby nie rozlały się jabłka i można wcinać:) SMACZNEGO:)