Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, łatwe, szybkie. Zapach cynamonu unosi się w całym domu
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 23
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3489
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 111
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 838
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 23
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3489
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 111
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 838
Składniki
jabłko kroimy w kostkę. Na patelni roztapiamy maleńki kawałek masła, wsypujemy jabłka, dodajemy miód, cukier i cynamon. Można dodać również orzechy laskowe pokrojone. Chwilkę podsmażyć i odłożyć.
Jajko delikatnie ubić z cukrem waniliowym. Dodać mąkę, troszkę cynamonu i na samym końcu wodę. Gęstość ciasta zależy od naszych upodobań. Wylać ciasto i piec na małym ogniu. Odwrócić na drugą stronę, na upieczoną część wylać jabłka z sosem który powstał podczas podsmażania i przykryć pokrywką. Placek musi się piec na minimalnym ogniu. Ostrożnie wyłożyć pacek na talerz żeby nie rozlały się jabłka i można wcinać:) SMACZNEGO:)