Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, łatwe, szybkie. Zapach cynamonu unosi się w całym domu
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11412
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1221
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11940
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2016
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11412
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1221
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11940
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2016
Składniki
jabłko kroimy w kostkę. Na patelni roztapiamy maleńki kawałek masła, wsypujemy jabłka, dodajemy miód, cukier i cynamon. Można dodać również orzechy laskowe pokrojone. Chwilkę podsmażyć i odłożyć.
Jajko delikatnie ubić z cukrem waniliowym. Dodać mąkę, troszkę cynamonu i na samym końcu wodę. Gęstość ciasta zależy od naszych upodobań. Wylać ciasto i piec na małym ogniu. Odwrócić na drugą stronę, na upieczoną część wylać jabłka z sosem który powstał podczas podsmażania i przykryć pokrywką. Placek musi się piec na minimalnym ogniu. Ostrożnie wyłożyć pacek na talerz żeby nie rozlały się jabłka i można wcinać:) SMACZNEGO:)