Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto, zazwyczaj robię je na święta, ale na niedzielny dzień równie wspaniałe.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 169
Polecam.
Odsłon: 838
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 119
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9241
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 169
Polecam.
Odsłon: 838
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 119
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9241
Składniki
CIASTO: Margarynę posiekaj z mąką,natepnie dodaj 150g cukru i 4 zółtka. Dodaj śmietanę wymieszaną z proszkiem do pieczenia Zagnieć ciasto i podziel na 2 części. Cienko rozwałkuj i wyłóż na blachy. Placki posmaruj powidłami , następnie piana z 4 białek, posyp orzechami. Piecz w 175°C ok 30 min.
MASA: Z mleka,mąki ziemniaczanej cukru wanilinowego, 3/4 szklanki cukru i żółtka ugotuj budyń. Wystudzony utrzeć utrzeć masłem. Przygotowaną masą smaruję placek i przykrywam drugim. Smacznego :)