Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto, zazwyczaj robię je na święta, ale na niedzielny dzień równie wspaniałe.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1455
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 517
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1455
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 517
Składniki
CIASTO: Margarynę posiekaj z mąką,natepnie dodaj 150g cukru i 4 zółtka. Dodaj śmietanę wymieszaną z proszkiem do pieczenia Zagnieć ciasto i podziel na 2 części. Cienko rozwałkuj i wyłóż na blachy. Placki posmaruj powidłami , następnie piana z 4 białek, posyp orzechami. Piecz w 175°C ok 30 min.
MASA: Z mleka,mąki ziemniaczanej cukru wanilinowego, 3/4 szklanki cukru i żółtka ugotuj budyń. Wystudzony utrzeć utrzeć masłem. Przygotowaną masą smaruję placek i przykrywam drugim. Smacznego :)