Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na upalne dni,alternatywa dla zwykłych lodów...
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1976
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1655
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2692
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1976
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1655
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2692
Składniki
Herbatniki kruszymy na miał w robocie lub wałkiem,margarynę i czekolade roztapiamy na wolnym ogniu i dokładamy do herbatników wyrabiamy na gładką masę i wykładamy do keksówki uprzednio wyłożonej folią spożywczą.Masą wykładamy spód i boki formy
Ser mielimy dwa razy dokładamy cukier i jogurt (ja użyłam serduszka wiśniowego) i miksujemy na gładką masę,dokładamy lody i miksujemy sekundkę,na koniec dorzucamy wisienki i już bez miksowania poprostu łączymy z masą
Wylewamy do formy i wkładamy do zamrażalnika na kilka godzin (conajmniej 6) a najlepiej na noc.Wyciągnąć na 15 minut przed podaniem-jak puści troszkę to będzie łatwiej pokroić...