Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy z owocami"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Do miski wbij jajko i roztrzep je widelcem. Dodaj serek, dolej mleko i dokładnie wymieszaj.
Następnie dosyp mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i solą. Mieszaj całość do czasu, aż powstanie gładka masa. Nakładaj ją łyżką na rozgrzany olej.
Smaż placuszki na wolnym ogniu, na minimalnej ilości oleju.
Podawaj na ciepło, posypane cukrem pudrem. Udekoruj je ulubionymi owocami.
<strong>Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV