Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy z owocami"
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 350
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1474
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 645
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1301
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 350
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1474
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 645
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1301
Składniki
Do miski wbij jajko i roztrzep je widelcem. Dodaj serek, dolej mleko i dokładnie wymieszaj.
Następnie dosyp mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i solą. Mieszaj całość do czasu, aż powstanie gładka masa. Nakładaj ją łyżką na rozgrzany olej.
Smaż placuszki na wolnym ogniu, na minimalnej ilości oleju.
Podawaj na ciepło, posypane cukrem pudrem. Udekoruj je ulubionymi owocami.
<strong>Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV