Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Racuchy z rodzynkami"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 897
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4530
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1150
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 514
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 897
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4530
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1150
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 514
Składniki
Mleko podgrzej. Rozpuść w nim drożdże oraz cukier. Dodaj 2 łyżki mąki. Dobrze wymieszaj. Zaczyn odstaw na 20 minut do wyrośnięcia. Resztę mąki przesiej do miseczki. Dodaj cukier, cukier waniliowy oraz jajka.
Wyrośnięty zaczyn wlej do miseczki z mąką, cukrem i jajkami. Wsyp pokruszony twaróg oraz rodzynki. Wymieszaj ciasto. Miseczkę przykryj, odstaw na 30 minut, aby ciasto podrosło. Na patelni rozgrzewaj porcje oleju.
Łyżką nakładaj ciasto. Formuj racuchy. Smaż je na rumiano. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina