Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Racuchy z rodzynkami"
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6610
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 406
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 162
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6610
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 406
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 162
Składniki
Mleko podgrzej. Rozpuść w nim drożdże oraz cukier. Dodaj 2 łyżki mąki. Dobrze wymieszaj. Zaczyn odstaw na 20 minut do wyrośnięcia. Resztę mąki przesiej do miseczki. Dodaj cukier, cukier waniliowy oraz jajka.
Wyrośnięty zaczyn wlej do miseczki z mąką, cukrem i jajkami. Wsyp pokruszony twaróg oraz rodzynki. Wymieszaj ciasto. Miseczkę przykryj, odstaw na 30 minut, aby ciasto podrosło. Na patelni rozgrzewaj porcje oleju.
Łyżką nakładaj ciasto. Formuj racuchy. Smaż je na rumiano. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina