Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Racuchy z rodzynkami"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 281
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1047
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4099
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 281
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1047
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4099
Składniki
Mleko podgrzej. Rozpuść w nim drożdże oraz cukier. Dodaj 2 łyżki mąki. Dobrze wymieszaj. Zaczyn odstaw na 20 minut do wyrośnięcia. Resztę mąki przesiej do miseczki. Dodaj cukier, cukier waniliowy oraz jajka.
Wyrośnięty zaczyn wlej do miseczki z mąką, cukrem i jajkami. Wsyp pokruszony twaróg oraz rodzynki. Wymieszaj ciasto. Miseczkę przykryj, odstaw na 30 minut, aby ciasto podrosło. Na patelni rozgrzewaj porcje oleju.
Łyżką nakładaj ciasto. Formuj racuchy. Smaż je na rumiano. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina