Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Racuchy z rodzynkami"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 132
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 122
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 132
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 122
Składniki
Mleko podgrzej. Rozpuść w nim drożdże oraz cukier. Dodaj 2 łyżki mąki. Dobrze wymieszaj. Zaczyn odstaw na 20 minut do wyrośnięcia. Resztę mąki przesiej do miseczki. Dodaj cukier, cukier waniliowy oraz jajka.
Wyrośnięty zaczyn wlej do miseczki z mąką, cukrem i jajkami. Wsyp pokruszony twaróg oraz rodzynki. Wymieszaj ciasto. Miseczkę przykryj, odstaw na 30 minut, aby ciasto podrosło. Na patelni rozgrzewaj porcje oleju.
Łyżką nakładaj ciasto. Formuj racuchy. Smaż je na rumiano. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina