Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Racuchy z rodzynkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8366
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1119
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11387
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 445
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8366
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1119
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11387
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 445
Składniki
Mleko podgrzej. Rozpuść w nim drożdże oraz cukier. Dodaj 2 łyżki mąki. Dobrze wymieszaj. Zaczyn odstaw na 20 minut do wyrośnięcia. Resztę mąki przesiej do miseczki. Dodaj cukier, cukier waniliowy oraz jajka.
Wyrośnięty zaczyn wlej do miseczki z mąką, cukrem i jajkami. Wsyp pokruszony twaróg oraz rodzynki. Wymieszaj ciasto. Miseczkę przykryj, odstaw na 30 minut, aby ciasto podrosło. Na patelni rozgrzewaj porcje oleju.
Łyżką nakładaj ciasto. Formuj racuchy. Smaż je na rumiano. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina