Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Racuszki z jabłkami"
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 332
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 332
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Mleko zmiksować z żółtkami, przesianą mąką, solą i cukrem. Dodać ubite białka, delikatnie mieszając.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce. Masę połączyć z jabłkami.
Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nabierać po porcji ciasta i smażyć racuszki z obu stron na złoty kolor.
Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem odrobiny cukru pudru. Podawać razem.Źródło: Twoje Imperium