Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Racuszki z jabłkami"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 795
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1642
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6162
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8960
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 795
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1642
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6162
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8960
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Mleko zmiksować z żółtkami, przesianą mąką, solą i cukrem. Dodać ubite białka, delikatnie mieszając.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce. Masę połączyć z jabłkami.
Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nabierać po porcji ciasta i smażyć racuszki z obu stron na złoty kolor.
Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem odrobiny cukru pudru. Podawać razem.Źródło: Twoje Imperium