Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 384
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 384
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
odlać dwie szklanki mleka do miseczki resztę mleka zagotować,do tej miseczki z mlekiem dodać 3łyżki maki ziemniaczanej i zwykłej,pół szklanki cukru wymieszać do gotującego mleka wlać to i mieszać tak długo aż się zrobi jednolita masa odłożyć na bok do wystygnięcia. Do osobnego wysokiego naczynia włożyć masło 2 żółtka i szklankę cukru i miksować do uzyskania jednolitej masy.Ostygnięty krem stopniowo przekładać do masy i miksować jak całośc będzie zmiksowana dodać 2 paczki kokosu i miksować przez pół minuty. Formę dużo wyłożyć krakersami a na górę masą i krakersy i masa krakersy i masa a na samym końcu górę posypać kokosem i wstawić do lodówki na 3 godziny.