Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1537
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3005
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1095
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1864
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1537
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3005
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1095
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1864
Składniki
odlać dwie szklanki mleka do miseczki resztę mleka zagotować,do tej miseczki z mlekiem dodać 3łyżki maki ziemniaczanej i zwykłej,pół szklanki cukru wymieszać do gotującego mleka wlać to i mieszać tak długo aż się zrobi jednolita masa odłożyć na bok do wystygnięcia. Do osobnego wysokiego naczynia włożyć masło 2 żółtka i szklankę cukru i miksować do uzyskania jednolitej masy.Ostygnięty krem stopniowo przekładać do masy i miksować jak całośc będzie zmiksowana dodać 2 paczki kokosu i miksować przez pół minuty. Formę dużo wyłożyć krakersami a na górę masą i krakersy i masa krakersy i masa a na samym końcu górę posypać kokosem i wstawić do lodówki na 3 godziny.