Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 866
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 54
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2116
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4126
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 866
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 54
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2116
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4126
Składniki
Ciasto: Margarynę posiekać w mące, dodać pozostałe składniki. Zagnieść. Podzielić na 2 części, rozwałkować, upiec na papierze do pieczenia na jasno złoty kolor w blaszce do sernika. Kiedy ciasto jest upieczone można robić krem, ponieważ na ciasto wylewa się gorący krem.
Krem: Margarynę rozpuścić, dodać cukier, przestudzić. Do przestudzonego tłuszczu dodać jaja, mieszać, dodać mąkę, wymieszać, aby powstała jednolita masa, dodać zapach waniliowy. Mleko zagotować. Wlewać cienkim strumieniem do masy, mieszać. Gotować aż będzie gęsty. Połowę kremu wylać na placek, przykryć drugim, posypać wiórkami. Przykryć, żeby zaparowało ciasto. Piec ok. 20 minut na jasno złoty kolor. Smacznego ;)