Do góry

Desery Przepis na:

Rafaello

Rafaello

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 34

Dodano:

Odsłon: 2270

pyszna pianka w krakersach sprawi że poczuje się niebo

Składniki

  • mleko, 3 szklanki
  • duża paczka krakersów(niesłonych), 2
  • cukier, 1,25 szklanki
  • wiórki kokosowe, 20 dkg
  • cukier waniliowy, 3 łyżki
> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Rafaello

Przygotowanie

  1. Mleko (2 szkl.) zagotować z cukrem waniliowym. W 1 szkl. mleka rozprowadzić mąkę, dodać do gotującego mleka. Ugotować z tego budyń. Ostudzić. Ucierając dodawać masło i wiórki. Układać warstwami krakersy i masę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

yumi 05 stycznia 2010 cukru waniliowego nie daje 3 łyżki pomyłka to reszta:
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki kartoflanej
3 żółtka (do kremu)
1,5 kostki masła

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń