Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1791
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14377
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19483
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13150
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1791
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14377
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19483
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13150
Składniki
Upiec biszkopt z 8 jaj, do tego 8 łyżek cukru 1 szklanka mąki pszennej i 0,5 szklanki ziemniaczanej i 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
1,5 szklanki mleka zagotować z 3/4 szkl. cukru. Do gotującego się dodać 3/4 szkl. mąki rozmieszane w 1,5 szklanki mleka. Gotować aż zgęstnieje, ostudzić.
Margarynę utrzeć, stopniowo dodać ostudzony krem, cukier waniliowy i na końcu wymieszać migdały.
Biszkopt przekroić, przełożyć kremem /zostawić trochę na posmarowanie wierzchu placka/ przykryć drugą częścią biszkoptu, resztą masy posmarować wierzch.
Kokos przesmażyć na złoty kolor z łyżką masła i łyżką cukru. Jak przestygnie /nie całkiem ostygnie żeby się dało rozsmarować/ rozprowadzić na wierzchu placka. Włożyć do lodówki. Smacznego!