Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 9167
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1036
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 261
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 94
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 9167
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1036
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 261
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 94
Składniki
Upiec biszkopt z 8 jaj, do tego 8 łyżek cukru 1 szklanka mąki pszennej i 0,5 szklanki ziemniaczanej i 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
1,5 szklanki mleka zagotować z 3/4 szkl. cukru. Do gotującego się dodać 3/4 szkl. mąki rozmieszane w 1,5 szklanki mleka. Gotować aż zgęstnieje, ostudzić.
Margarynę utrzeć, stopniowo dodać ostudzony krem, cukier waniliowy i na końcu wymieszać migdały.
Biszkopt przekroić, przełożyć kremem /zostawić trochę na posmarowanie wierzchu placka/ przykryć drugą częścią biszkoptu, resztą masy posmarować wierzch.
Kokos przesmażyć na złoty kolor z łyżką masła i łyżką cukru. Jak przestygnie /nie całkiem ostygnie żeby się dało rozsmarować/ rozprowadzić na wierzchu placka. Włożyć do lodówki. Smacznego!