Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i w miarę szybki.
Upiec biszkopt z 8 jaj, do tego 8 łyżek cukru 1 szklanka mąki pszennej i 0,5 szklanki ziemniaczanej i 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
1,5 szklanki mleka zagotować z 3/4 szkl. cukru. Do gotującego się dodać 3/4 szkl. mąki rozmieszane w 1,5 szklanki mleka. Gotować aż zgęstnieje, ostudzić.
Margarynę utrzeć, stopniowo dodać ostudzony krem, cukier waniliowy i na końcu wymieszać migdały.
Biszkopt przekroić, przełożyć kremem /zostawić trochę na posmarowanie wierzchu placka/ przykryć drugą częścią biszkoptu, resztą masy posmarować wierzch.
Kokos przesmażyć na złoty kolor z łyżką masła i łyżką cukru. Jak przestygnie /nie całkiem ostygnie żeby się dało rozsmarować/ rozprowadzić na wierzchu placka. Włożyć do lodówki. Smacznego!
Sernik Rafaello na zimno to rewelacyjny pomysł na świąteczny stół.
Odsłon: 5987
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 139
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 24
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 22
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 139
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 24
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 22
Składniki
Upiec biszkopt z 8 jaj, do tego 8 łyżek cukru 1 szklanka mąki pszennej i 0,5 szklanki ziemniaczanej i 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
1,5 szklanki mleka zagotować z 3/4 szkl. cukru. Do gotującego się dodać 3/4 szkl. mąki rozmieszane w 1,5 szklanki mleka. Gotować aż zgęstnieje, ostudzić.
Margarynę utrzeć, stopniowo dodać ostudzony krem, cukier waniliowy i na końcu wymieszać migdały.
Biszkopt przekroić, przełożyć kremem /zostawić trochę na posmarowanie wierzchu placka/ przykryć drugą częścią biszkoptu, resztą masy posmarować wierzch.
Kokos przesmażyć na złoty kolor z łyżką masła i łyżką cukru. Jak przestygnie /nie całkiem ostygnie żeby się dało rozsmarować/ rozprowadzić na wierzchu placka. Włożyć do lodówki. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Desery
Ptysie z bitą śmietaną
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 208
Ptysie z bitą śmietaną
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam ptysie z bitą śmietaną. Bałam się zab...
Odsłon: 205