Do góry

Desery Przepis na:

rafaello

rafaello

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 607

Dodano:

Odsłon: 20760

smaczne z masą z bitej smietany

Składniki

  • biszkopt, z 6 jaj
  • MASA
  • Śmietana 30 lub 36%, 0,5 litra
  • czekolada biała, 2 szt
  • śnieżka, 2 szt
  • wiórki kokosowe, 20 dkg
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
rafaello

Przygotowanie

  1. Śmietanę ubić,dodać powoli suche śnieżki ubijając na małych obrotach następnie dodać roztopioną i przestudzoną czekoladę i garść wiórek i jeszcze chwilkę ubijać do połączenia składników

  2. Biszkopt przełożyć masą do środka i na wierzch .Resztę wiórek przesmażyć na patelni i posypać ciasto

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

martaoli 10 kwietnia 2011 moja Córcia rafaello co roku zyczy sobie jako torta urodzunowego , uwielbiamy to ciasto:-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń