Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4283
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416977
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4283
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416977
Składniki
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Kiedy będzie płynna dodaj do niej płynną śmietanę.
Zmiksuj w robocie kuchennym ciasteczka lub recznie. Wsyp do 4 szklanek po 2 łyżki zmielonych ciastek.
pokrój banany na skos w cienkie talarki i skrop sokiem z cytryny, by nie zczernialy.
Ułóż banany na zmielonych ciastkach, przyklejając część plastrów do brzegów szklanki.
do każdej szklanki nałóż po 2 łyżki kremu krówkowego. Dokładnie wyrównaj powierzchnię łyżeczką i na wierzch wlej po 2 łyżki rozpuszczonej czekolady. Ubij gęstą śmietanę, włóż do rękawa cukierniczego i wyciśnij na górę deseru. Wstaw do lodówki na godzinę, udekoruj miętą.