Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Risotto z rybą po 2. roku"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7543
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2548
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7543
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2548
Składniki
Ryż ugotuj na miękko.
Warzywa umyj, obierz, ponownie opłucz i zetrzyj na tarce. Z pomidora zdejmij skórkę. Włoszczyznę, pomidora i zielony groszek gotuj w ok. 200 ml wody z oliwą przez ok. 15 minut.
Opłukane filety z ryby rozdrobnij i skrop sokiem z cytryny. Następnie włóż je do wywaru jarzynowego i gotuj do miękkości.
Do ryby i warzyw dodaj ryż oraz natkę pietruszki i wymieszaj.
Zapiekaj risotto w w piekarniku w 200°C przez 30 minut. Na koniec posyp danie tartym serem.Źródło: Mam dziecko