Desery Przepis na:
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Drożdże zalać ciepłym mlekiem z cukrem .Margarynę rozpuścić i ostudzić,dodać szczyptę soli. do miski wsypać mąkę, rozczyn,jaja, margarynę. Wyrobić ciasto aby odchodziło od dłoni. pozostawić do wyrośnięcia Rozwałkować, wycinać trójkąty,nałożyć na nie marmoladę,zwinąć. piec w temp. 180stopniC. Polukrować.
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

martini25 04 czerwca 2013Zgłoś do usunięcia
a ile z tej porcji wychodzi tych rogalikow czy tak 60szt bedzie ?0 Kto głosował? | Odpowiedz

grymaski5 08 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Ewulka55 tak aż 2 margaryny:)ale taki jest przepis, Pozdrawiam:):):)1 Kto głosował? | Odpowiedz

ewulka55 01 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
grymaski5 czy do takiej ilości maki należy dodawać aż 2 margaryny??? ja piekę takie ciasto ze śliwkami i daję tylko pół szklanki oleju, a tu aż tyle tłuszczu???1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 09 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
jakie smakowite rogaliki!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Goblinek 15 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Rogaliki jak malowane!1 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 04 maja 2010Zgłoś do usunięcia
pięknie wypieczone i uformowane poprostu idealne1 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 01 maja 2010Zgłoś do usunięcia
apetycznie wyglądają , pozdrawiam.....1 Kto głosował? | Odpowiedz

grymaski5 01 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Dzięki ilia:) Pozdrawiam serdecznie:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

ilia 01 maja 2010Zgłoś do usunięcia
cudnie Ci to wszystko wychodzi :)1 Kto głosował? | Odpowiedz