Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogaliki rozpływające się w ustach.
Pyszne, aromatyczne i pożywne risotto z kurczakiem, delikatną nutą świeżej mi...
Odsłon: 139
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 224
Pyszne, aromatyczne i pożywne risotto z kurczakiem, delikatną nutą świeżej mi...
Odsłon: 139
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 224
Składniki
Drożdże delikatnie rozrabiamy z cukrem i śmietaną, po czym zostawiamy na 10 min do przegryzienia. W tym czasie roztapiamy margarynę i pozostawiamy do wystudzenia.
Do zaczynu drożdżowego przesiewamy mąkę, dodajemy jajka i ostudzoną margarynę. Zarabiamy ciasto i odstawiamy do urośnięcia w ciepłe miejsce.
Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3 części. Z każdej części wałkujemy koło, które kroimy na 8 "trójkątów" (jak pizzę).
Na gotowe trójkąty, układamy dowolne nadzienie. Ja użyłam kostek białej czekolady, oraz powideł. Nadzienie układamy po szerszej stronie trójkątów i zwijamy w rogalik.
Gotowe rogaliki smarujemy roztrzepanym żółtkiem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy 15 min. Smacznego.