Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada brzoskwiniowa"
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 437
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2341
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38675
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1359
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 437
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2341
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38675
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1359
Składniki
Białka ubij na sztywno. Ubijając, syp porcjami cukier. Ubijaj, aż piana będzie lśniąca. Wsyp mąkę oraz mak. Wymieszaj ciasto. Wlej na szeroką blachę posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Piecz 20 min w temp. 180°C.
Wyjmij biszkopt. Ułóż na ściereczce posypanej cukrem pudrem i zwiń w rulon. Odstaw, aby ciasto całkowicie wystygło.
Krem: budyń wymieszaj z mąką i połową szklanki mleka. Resztę mleka zagotuj z cukrem. Wlej zawiesinę i gotuj, aż zgęstnieje.
Masło utrzyj z żółtkiem. Porcjami dodawaj ostudzony budyń. Na koniec włóż pokrojone brzoskwinie i wymieszaj.
Roladę rozłóż, ściereczkę usuń. Ciasto posmaruj kremem i ponownie zwiń. Połóż krańcem ciasta na dół. Ubij na sztywno śmietanę kremówkę i posmaruj wierzch rolady. Udekoruj cząstkami brzoskwiń.
Porcje 8 Przygot. 80 min Cena 2,20 zł Kalorie 440 kcalŹródło: Takie jest życie