Do góry

Desery Przepis na:

Rolada jabłkowa

Rolada jabłkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 164

Dodano:

Odsłon: 33564

Szybka w zrobieniu

Składniki

  • jajka, 6 sztuk
  • cukier, 1 szklanka
  • mąka ziemniaczana, 1/2 szklanki
  • mąka zwykła, 1/2 szklanki
  • olej, 2 łyżki
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • jabłka, 10 sztuk
  • cynamon, 2 łyżeczki
  • Bułka tarta, 2 łyżki
> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Rolada jabłkowa

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywno następnie dodać żółtka i cukier całość dokładnie połączyć. Następnie dodać olej i całość wymieszać. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać to już delikatnie wymieszać.

  2. Jabłka obrać pokroić na ćwiartki rozłożyć na dużej blaszce posmarowanej i wyłożonej papierem rozłożone jabłka posypujemy cynamonem i bułką tartą. Następnie wylewamy ciasto na jabłka. Pieczemy 30 minut w temp.180.

  3. Po upieczeniu letnie ciasto ściągamy z blaszki zwijamy za pomocą ścierki w rolade. Odkładamy do całkowitego ostygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

natkac 31 stycznia 2013 Bardzo dobre ciasto. Rzeczywiscie szybko sie je robi. Delikatne, nie za slodkie.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń