Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada malinowa z waniliową nutą"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 141
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 273
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 111
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 141
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 273
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 111
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij. Pod koniec ubijania dosyp 1/3 szkl. cukru. Pianę z białek połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem. Wsyp do masy jajecznej, wymieszaj łyżką.
Rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 15 minut w 200 st. Biszkopt przełóż na ściereczkę. Usuń papier, ciasto wraz ze ściereczką zwiń. Wystudź.
Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając. Twaróg utrzyj z resztą cukru i cukrem waniliowym. Maliny zmiksuj, dodaj do sera. Śmietanę ubij i wymieszaj z tężejącą masą.
Biszkopt rozwiń. Posmaruj kremem. Poczekaj 10 minut, po czym zwiń. Schładzaj 3 godziny. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina