Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada na zimno"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39523
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 408
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 179
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 376
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9270
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39523
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 408
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 179
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 376
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9270
Składniki
Czereśnie umyć, osuszyć, dokładnie wydrylować. Porzeczki przebrać, umyć i starannie osuszyć, maczać w białku, usunąć nadmiar i posypywać cukrem, odłożyć do dekoracji.
Galaretki rozpuścić w 1 litrze wody, dodać czereśnie i schłodzić. Podłużną foremkę wyłożyć folią spożywczą. Tężejącą galaretkę z czereśniami wylać do foremki i wstawić na minimum godzinę do lodówki. Dekorować porzeczkami w cukrze.
ok. 120 minut
Przed podaniem każdą porcję rolady czereśniowej warto ozdobić łyżką słodkiej śmietanki ubitej na sztywno z cukrem waniliowym.Źródło: Twoje Imperium