Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada na zimno"
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99161
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 790
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5119
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13820
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99161
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 790
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5119
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13820
Składniki
Czereśnie umyć, osuszyć, dokładnie wydrylować. Porzeczki przebrać, umyć i starannie osuszyć, maczać w białku, usunąć nadmiar i posypywać cukrem, odłożyć do dekoracji.
Galaretki rozpuścić w 1 litrze wody, dodać czereśnie i schłodzić. Podłużną foremkę wyłożyć folią spożywczą. Tężejącą galaretkę z czereśniami wylać do foremki i wstawić na minimum godzinę do lodówki. Dekorować porzeczkami w cukrze.
ok. 120 minut
Przed podaniem każdą porcję rolady czereśniowej warto ozdobić łyżką słodkiej śmietanki ubitej na sztywno z cukrem waniliowym.Źródło: Twoje Imperium