Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada na zimno"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1032
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2940
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1032
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2940
Składniki
Czereśnie umyć, osuszyć, dokładnie wydrylować. Porzeczki przebrać, umyć i starannie osuszyć, maczać w białku, usunąć nadmiar i posypywać cukrem, odłożyć do dekoracji.
Galaretki rozpuścić w 1 litrze wody, dodać czereśnie i schłodzić. Podłużną foremkę wyłożyć folią spożywczą. Tężejącą galaretkę z czereśniami wylać do foremki i wstawić na minimum godzinę do lodówki. Dekorować porzeczkami w cukrze.
ok. 120 minut
Przed podaniem każdą porcję rolady czereśniowej warto ozdobić łyżką słodkiej śmietanki ubitej na sztywno z cukrem waniliowym.Źródło: Twoje Imperium