Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada twarogowa"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 690
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 690
Składniki
Ciasto: ser, cukier, jajko i szczyptę soli zmiksuj. Mieszając, wlej olej. Mąkę połącz z proszkiem, dodaj do sera, zagnieć. Uformuj kulę, przykryj, odstaw na 15 min.
Masa: śliwki pokrój w cienkie paski, wymieszaj z konfiturą śliwkową. Dodaj cynamon, skórkę i sok cytrynowy, połącz. Ciasto rozwałkuj na kwadrat 40x30 cm. Rozsmaruj masę. Zwiń z dłuższego boku.
Roladę pokrój na 12 części, ułóż na blasze. Każdą lekko ugnieć łyżką, posyp migdałami. Piecz 20 min w temp. 200°C.
<strong>Przepis nadesłała Anna Kaczmarska z Łodzi.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie