Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z galaretkami"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1621
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1391
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1424
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1492
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1621
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1391
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1424
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1492
Składniki
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywno. Dodaj cukier, a potem żółtka. Do puszystej masy wsyp pozostałe . Całość wymieszaj, po czym wylej na blaszkę i piecz 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Gotowy biszkopt wyjmij z formy, rozłóż na wilgotnej ściereczce i zwiń w rulon.
Każdą galaretkę rozpuść osobno w 3/4 szklanki wody. Po ostygnięciu, pokrój w kostkę.
Mleko zagotuj z cukrem, budyniem i mąką. Na koniec dodaj masło.
Z gotowej masy odłóż 3 łyżki na dekorację rolady. Do pozostałej przestudzonej części dodaj 2/3 kostek galaretek.
Roladę rozwiń, nasmaruj większą częścią masy, ponownie zroluj i udekoruj pozostałymi składnikami.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV