Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z galaretkami"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 971
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 107
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2161
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4177
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 971
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 107
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2161
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4177
Składniki
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywno. Dodaj cukier, a potem żółtka. Do puszystej masy wsyp pozostałe . Całość wymieszaj, po czym wylej na blaszkę i piecz 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Gotowy biszkopt wyjmij z formy, rozłóż na wilgotnej ściereczce i zwiń w rulon.
Każdą galaretkę rozpuść osobno w 3/4 szklanki wody. Po ostygnięciu, pokrój w kostkę.
Mleko zagotuj z cukrem, budyniem i mąką. Na koniec dodaj masło.
Z gotowej masy odłóż 3 łyżki na dekorację rolady. Do pozostałej przestudzonej części dodaj 2/3 kostek galaretek.
Roladę rozwiń, nasmaruj większą częścią masy, ponownie zroluj i udekoruj pozostałymi składnikami.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV