Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z galaretkami"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8200
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1182
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9970
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4557
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 597
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8200
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1182
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9970
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4557
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 597
Składniki
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywno. Dodaj cukier, a potem żółtka. Do puszystej masy wsyp pozostałe . Całość wymieszaj, po czym wylej na blaszkę i piecz 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Gotowy biszkopt wyjmij z formy, rozłóż na wilgotnej ściereczce i zwiń w rulon.
Każdą galaretkę rozpuść osobno w 3/4 szklanki wody. Po ostygnięciu, pokrój w kostkę.
Mleko zagotuj z cukrem, budyniem i mąką. Na koniec dodaj masło.
Z gotowej masy odłóż 3 łyżki na dekorację rolady. Do pozostałej przestudzonej części dodaj 2/3 kostek galaretek.
Roladę rozwiń, nasmaruj większą częścią masy, ponownie zroluj i udekoruj pozostałymi składnikami.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV