Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada z kremem serowym"
Domowy dodatek do mięs i jajek to chrupiący sos w którym znajdziemy ogórki ,...
Odsłon: 247
Przepis dnia
Pyszny, sycący i zdrowy pomysł na obiad :)
Odsłon: 1441
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 45
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 349
Domowy dodatek do mięs i jajek to chrupiący sos w którym znajdziemy ogórki ,...
Odsłon: 247
Przepis dnia
Pyszny, sycący i zdrowy pomysł na obiad :)
Odsłon: 1441
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 45
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 349
Składniki
Porzeczki opłucz, osusz. Pozostaw kilka całych gałązek do dekoracji, a resztę owoców oderwij od gałązek. Jajka i żółtka ubij z cukrem waniliowym oraz 2/3 szklanki cukru. Dodaj obie mąki i proszek do pieczenia. Ciasto delikatnie wymieszaj łyżką. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Piecz około 12 minut w temperaturze 200oC.
Upieczony biszkopt przełóż na ściereczkę i od razu zwiń (razem ze ściereczką). Wystudź. Twaróg utrzyj z serkiem mascarpone, sokiem cytrynowym i resztą cukru.
Biszkopt rozwiń. Posmaruj kremem serowym. Posyp porzeczkami. Zwiń. Schładzaj godzinę. Gotowe ciasto udekoruj gałązkami porzeczek i posyp cukrem pudrem.
godz.; Porcja: 260 kcal; Cena porcji: 1,30 zł;Źródło: Naj
Przepisy Desery
Desery
Szarlotka z brzoskwiniowym dżemem
Desery
Mazurek pistacjowy
Desery
Ciasto Wiosna-z kremem , śmietanką i galaretkami-kolorowe, idealne na Wielkanoc
Desery
Sernik z rodzynkami
Szarlotka z brzoskwiniowym dżemem
Klasyczna szarlotka podkręcona dodatkiem dżemu z brzoskwiń to proste w wykona...
Odsłon: 3
Mazurek pistacjowy
Mazurek pistacjowy, tarta pistacjowa – jak kto woli. Najważniejsze, że ciasto...
Odsłon: 106