Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i efektowne.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2681
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1208
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2681
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1208
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę, zrób wgłębienie i dodaj żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia i alkohol. Wszystko zmieszaj nożem, a potem zagnieć. Dobrze wyrobione ciasto powinno być sprężyste i nie powinno przyklejać się do stolnicy. Ciasto wybij wałkiem, następnie pokrój na plastry i każdy rozwałkuj na cieniutkie placuszki.
Przygotuj 3 okrągłe naczynia o różnej średnicy (np. szklanka do herbaty, szklaneczka do kompotu i kieliszek). Z rozwałkowanych placków wycinaj koła. Każde delikatnie natnij w 3-4 miejscach na brzegach. następnie złóż w kolejności od największego do najmniejszego i dociśnij palcem, że żeby skleić. Smażyć na rozgrzanym oleju. Kiedy róże wystygną, nałożyć w środek trochę dżemu i posypać cukrem pudrem.