Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rozeta z ciasta piaskowego na maślance"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3870
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3847
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3870
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3847
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Składniki
Śliwki umyj, rozetnij, wyjmij pestki. Owoce pokrój na cząstki. Masło utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym oraz szczyptą soli. Nie przerywając ucierania, wbij jajka. Dosyp mąkę ziemniaczaną. Wlej maślankę oraz aromat. Dodaj skórkę z cytryny. Utrzyj mikserem.
Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia, małymi porcjami wsyp do ucieranej masy.
Okrągłą formę posmaruj tłuszczem, oprósz tartą bułką. Napełnij ciastem. Na wierzchu ułóż śliwki (tak by tworzyły rozetkę). Piecz ok. 75 minut w temp. 175°C. Wystudź. Gotowe ciasto oprósz cukrem pudrem. Podaj np. z lodami waniliowymi lub bitą śmietaną.Źródło: Naj