Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rurki drożdżowe z kremem maślanym"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 311
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26773
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8970
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 741
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 311
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26773
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8970
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 741
Składniki
Ciasto: drożdże rozetrzyj z odrobiną mąki. Zimne masło i mąkę posiekaj, dodaj drożdże, śmietanę i żółtka, posiekaj, zagnieć. Podziel na kilka części. Każdą rozwałkowuj na cienki placek, pokrój na paski.
Foremki do rurek natłuść, owiń paski ciasta, zaczynając od cieńszego końca. Posmaruj odrobiną mleka i obtocz w cukrze. Piecz ok. 15 min w 180°C. Jeszcze gorące zdejmij z rurek. Ostudź.
Krem: masło utrzyj z cukrem pudrem, dodając żółtka. Krem przełóż do szprycy, napełnij rurki. Schłodź. Najlepsze są po 1-2 dniach.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna,</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie