Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rurki drożdżowe z kremem maślanym"
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2482
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1878
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1631
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1573
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2482
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1878
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1631
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1573
Składniki
Ciasto: drożdże rozetrzyj z odrobiną mąki. Zimne masło i mąkę posiekaj, dodaj drożdże, śmietanę i żółtka, posiekaj, zagnieć. Podziel na kilka części. Każdą rozwałkowuj na cienki placek, pokrój na paski.
Foremki do rurek natłuść, owiń paski ciasta, zaczynając od cieńszego końca. Posmaruj odrobiną mleka i obtocz w cukrze. Piecz ok. 15 min w 180°C. Jeszcze gorące zdejmij z rurek. Ostudź.
Krem: masło utrzyj z cukrem pudrem, dodając żółtka. Krem przełóż do szprycy, napełnij rurki. Schłodź. Najlepsze są po 1-2 dniach.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna,</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie