Do góry

Desery Przepis na:

Rurki francuskie

Rurki francuskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Rurki francuskie"

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 250 ml kremówki
  • żółtko
  • 2 jajka
  • pół szklanki musu truskawkowego
  • 1-2 łyżki cukru
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto pokrój radełkiem w pasy. Owiń na foremki do rurek. Jedno jajko roztrzep. Rurki z jednej strony namocz w jajku, posyp cukrem. Piecz ok. 15 minut w 200°C. Ostudź.

  2. Mus truskawkowy zagotuj. Żółtko, jajko i resztę cukru ubij. Wlej do musu, podgrzewaj, aż lekko zgęstnieje. Ostudź. Kremówkę ubij.

  3. Dodaj mus, wymieszaj. Wstaw do zamrażalnika na 2 godziny, co 30 min zamieszaj. Tężejącymi lodami napełnij rurki. Trzymaj w zamrażalniku.

  4. Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń