Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rurki francuskie"
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 72
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 229
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 168
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 72
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 229
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 168
Składniki
Ciasto pokrój radełkiem w pasy. Owiń na foremki do rurek. Jedno jajko roztrzep. Rurki z jednej strony namocz w jajku, posyp cukrem. Piecz ok. 15 minut w 200°C. Ostudź.
Mus truskawkowy zagotuj. Żółtko, jajko i resztę cukru ubij. Wlej do musu, podgrzewaj, aż lekko zgęstnieje. Ostudź. Kremówkę ubij.
Dodaj mus, wymieszaj. Wstaw do zamrażalnika na 2 godziny, co 30 min zamieszaj. Tężejącymi lodami napełnij rurki. Trzymaj w zamrażalniku.
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Desery
Najprostsze cake pops
Desery
Śmietanowiec z truskawkami
Biszkopt japoński
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 47798
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Nareszcie wyczekany przez cały rok rabarbar pojawia się w sklepach i na dział...
Odsłon: 370