Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rurki francuskie"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117985
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8369
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3108
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2079
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1526
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117985
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8369
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3108
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2079
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1526
Składniki
Ciasto pokrój radełkiem w pasy. Owiń na foremki do rurek. Jedno jajko roztrzep. Rurki z jednej strony namocz w jajku, posyp cukrem. Piecz ok. 15 minut w 200°C. Ostudź.
Mus truskawkowy zagotuj. Żółtko, jajko i resztę cukru ubij. Wlej do musu, podgrzewaj, aż lekko zgęstnieje. Ostudź. Kremówkę ubij.
Dodaj mus, wymieszaj. Wstaw do zamrażalnika na 2 godziny, co 30 min zamieszaj. Tężejącymi lodami napełnij rurki. Trzymaj w zamrażalniku.
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie