Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rurki kruche z kremem cytrynowo-budyniowym"
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 464
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 139
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 270
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19120
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 464
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 139
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 270
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19120
Składniki
Ciasto: dokładnie wyrób. Uformuj kulę, wstaw na 30 min do lodówki.
Rozwałkuj, pokrój w paski, owiń na natłuszczone foremki do rurek. Piecz ok. 15 min w 180°C. Ostudź.
Krem: budyń wymieszaj z żółtkami. Zagotuj 2 szklanki wody z cukrem i kwaskiem cytrynowym.
Dodaj budyń, wymieszaj, podgrzej mocno, nie gotuj! Ostudź. Masę utrzyj z masłem, napełnij rurki.
<strong>Przepis przysłała Marlena Hyra z Uścia Gorlickiego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie