Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rurki kruche z kremem cytrynowo-budyniowym"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3924
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19889
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3022
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4220
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3924
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19889
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3022
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4220
Składniki
Ciasto: dokładnie wyrób. Uformuj kulę, wstaw na 30 min do lodówki.
Rozwałkuj, pokrój w paski, owiń na natłuszczone foremki do rurek. Piecz ok. 15 min w 180°C. Ostudź.
Krem: budyń wymieszaj z żółtkami. Zagotuj 2 szklanki wody z cukrem i kwaskiem cytrynowym.
Dodaj budyń, wymieszaj, podgrzej mocno, nie gotuj! Ostudź. Masę utrzyj z masłem, napełnij rurki.
<strong>Przepis przysłała Marlena Hyra z Uścia Gorlickiego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie