Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rurki kruche z kremem cytrynowo-budyniowym"
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35927
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1283
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1781
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35927
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1283
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1781
        
        Składniki
Ciasto: dokładnie wyrób. Uformuj kulę, wstaw na 30 min do lodówki.
Rozwałkuj, pokrój w paski, owiń na natłuszczone foremki do rurek. Piecz ok. 15 min w 180°C. Ostudź.
Krem: budyń wymieszaj z żółtkami. Zagotuj 2 szklanki wody z cukrem i kwaskiem cytrynowym.
Dodaj budyń, wymieszaj, podgrzej mocno, nie gotuj! Ostudź. Masę utrzyj z masłem, napełnij rurki.
<strong>Przepis przysłała Marlena Hyra z Uścia Gorlickiego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie