Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rurki kruche z kremem cytrynowo-budyniowym"
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 724
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1610
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1235
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 53
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 724
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1610
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1235
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 53
Składniki
Ciasto: dokładnie wyrób. Uformuj kulę, wstaw na 30 min do lodówki.
Rozwałkuj, pokrój w paski, owiń na natłuszczone foremki do rurek. Piecz ok. 15 min w 180°C. Ostudź.
Krem: budyń wymieszaj z żółtkami. Zagotuj 2 szklanki wody z cukrem i kwaskiem cytrynowym.
Dodaj budyń, wymieszaj, podgrzej mocno, nie gotuj! Ostudź. Masę utrzyj z masłem, napełnij rurki.
<strong>Przepis przysłała Marlena Hyra z Uścia Gorlickiego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie