Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rurki twarogowe"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 330
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 330
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Margarynę, mąkę i twaróg zagnieć. Wstaw na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkuj, pokrój w paski, nawiń na natłuszczone rurki. Piecz 20 min w temp. 200°C. Ostudź.
Masa: żelatynę namocz w małej ilości wody. Zalej niewielką ilością wrzątku, rozpuść. Śmietanę ubij, dodając żelatynę. Wsyp masę śmietanową, zmiksuj na gładki krem.
Odstaw do stężenia. Masą napełnij rurki, skrop stopioną polewą czekoladową.
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Zawadzka z Tarnowa Opolskiego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie