Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryż z owocami"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34146
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1350
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113594
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34146
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1350
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113594
Składniki
Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odsącz. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce jarzynowej, wymieszaj z ryżem. Wsyp szczyptę cynamonu oraz 15 dag jeżyn. Wlej śmietanę, wymieszaj.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, włóż ryż, posyp brązowym cukrem. Białka ubij z cukrem pudrem. Ułóż dekoracyjnie na wierzchu. Zapiekaj, aż beza będzie rumiana. Wyjmij z piekarnika, udekoruj resztą jeżyn. Możesz też wykorzystać inne owoce.
<strong>Agata Skiba z Łabędziowa</strong>Źródło: Takie jest życie