Do góry

Desery Przepis na:

Sałatka jarzynowa na Wielkanoc

Sałatka jarzynowa na Wielkanoc

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28016

Dodano:

Odsłon: 7

Sprawdzony przepis na "Sałatka jarzynowa na Wielkanoc"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka jarzynowa na Wielkanoc

Przygotowanie


  1. 1. Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach do miękkości (ok. 20 minut). Odlej, ostudź, a potem obierz i pokrój w ko stkę. Możesz też wykorzystać ziemniaki ugotowane poprzedniego dnia.

  2. Jajka ugotuj z solą na twardo (8-10 minut). Ostudź w zimnej wodzie, obierz i poszatkuj. Szynkę pokrój w kostkę. Umyj i osusz połówki kolorowych papryk. Usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kostkę. Wymieszaj z jajkami, szynką i ziemniakami.

  3. Ogórki osącz z zalewy, drobno poszatkuj, dodaj do składników sałatki razem z obraną i pokrojoną w kosteczkę cebulą. Dodaj osączony groszek. Całość wymieszaj z 3-4 łyżkami majonezu. Gotową sałatkę dopraw do smaku solą oraz czarnym pieprzem.

  4. 1-2 pęczki szczypiorku opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, nożyczkami poprzycinaj końce. Przygotuj szklaną miskę. Wyłóż ją szczypiorkiem i napełnij sałatką.

  5. Czas (bez gotowania) ok. 20 min; porcja - 240 kcal, cena 2,30 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń