Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z buraczkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
ok. 45 minut
Ziemniaki obrać, gotować 20 minut w posolonej wodzie. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Zalać octem wymieszanym z 4 łyżkami wody, dusić 3 minuty. Wystudzić. Buraki osączyć, pokroić w kostkę. Filety śledziowe osuszyć, pociąć na kawałeczki.
Wystudzone ziemniaki pokroić w grubszą kostkę. Z jabłka wyciąć gniazdo nasienne, ze skórką pokroić na kawałeczki. Kapary odsączyć z zalewy. Szczypiorek posiekać.
Wszystkie przygotowane wymieszać w salaterce. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem. Śmietanę połączyć z jogurtem oraz wódką kminkową. Sos przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Polać sałatkę, przemieszać.Źródło: Życie na gorąco