Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z kapusty pekińskiej i cykorii"
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1322
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25073
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1322
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25073
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 164
Składniki
Z kapusty i cykorii usuń wierzchnie liście, opłucz, osusz. Cykorie przekrój na ćwiartki, wykrój białe części (głąby) – dzięki temu cykoria utraci goryczkę.
Kapustę i cykorię drobno posiekaj. Jabłko umyj, obierz i zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Skrop sokiem z cytryny, by nie ściemniało. Do salaterki włóż kapustę oraz cykorię, dodaj starte jabłko, wymieszaj.
Do kubeczka włóż jogurt, dodaj majonez, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Tak przygotowanym dresingiem polej sałatkę tuż przed podaniem, wymieszaj. Rada: Sałatkę możesz posypać pokruszonym serem pleśniowym np. lazur.
20 minut, porcja: 230 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie