Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z roszponki, kolorowych papryk i ziemniaków"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 474
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3924
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1357
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 474
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3924
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1357
Składniki
Ocet i bulion wymieszaj z miodem. Dodaj anchois i posiekany czosnek. Zmiksuj z 3 łyżkami oliwy. Ziemniaki obierz, ugotuj, pokrój w kostkę i obsmaż na reszcie oliwy. Dopraw solą i pieprzem.
Oczyszczone papryki pokrój w paski, cebulę w krążki. Roszponkę opłucz, osusz, odetnij korzonki. Połącz papryki, roszponkę oraz cebulę. Rozłóż sałatkę na talerze. Polej dressingiem. Posyp ziemniaczanymi grzankami.
porcji, czas ok. 30 min; porcja – 220 kcal, cena 2,40 złŹródło: Świat kobiety