Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z roszponki, kolorowych papryk i ziemniaków"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 51
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 51
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Składniki
Ocet i bulion wymieszaj z miodem. Dodaj anchois i posiekany czosnek. Zmiksuj z 3 łyżkami oliwy. Ziemniaki obierz, ugotuj, pokrój w kostkę i obsmaż na reszcie oliwy. Dopraw solą i pieprzem.
Oczyszczone papryki pokrój w paski, cebulę w krążki. Roszponkę opłucz, osusz, odetnij korzonki. Połącz papryki, roszponkę oraz cebulę. Rozłóż sałatkę na talerze. Polej dressingiem. Posyp ziemniaczanymi grzankami.
porcji, czas ok. 30 min; porcja – 220 kcal, cena 2,40 złŹródło: Świat kobiety