Do góry

Desery Przepis na:

Sałatka z roszponki, kolorowych papryk i ziemniaków

Sałatka z roszponki, kolorowych papryk i ziemniaków

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28016

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Sałatka z roszponki, kolorowych papryk i ziemniaków"

Składniki

  • Po 4 łyżki octu i bulionu
  • 1 łyżka miodu
  • sól
  • pieprz
  • 6 filecików anchois
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 łyżek oliwy
  • 40 dag ziemniaków
  • 3 kolorowe papryki
  • cebula
  • 15 dag roszponki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka z roszponki, kolorowych papryk i ziemniaków

Przygotowanie

  1. Ocet i bulion wymieszaj z miodem. Dodaj anchois i posiekany czosnek. Zmiksuj z 3 łyżkami oliwy. Ziemniaki obierz, ugotuj, pokrój w kostkę i obsmaż na reszcie oliwy. Dopraw solą i pieprzem.

  2. Oczyszczone papryki pokrój w paski, cebulę w krążki. Roszponkę opłucz, osusz, odetnij korzonki. Połącz papryki, roszponkę oraz cebulę. Rozłóż sałatkę na talerze. Polej dressingiem. Posyp ziemniaczanymi grzankami.

  3. porcji, czas ok. 30 min; porcja – 220 kcal, cena 2,40 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń