Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z serem typu halloumi"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2621
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2621
Składniki
Umyj warzywa. Pomidory i paprykę pokrój w cząstki, obrane ogórki w grubą kostkę, cebulę w drobną. Przełóż warzywa do dużej miski, dodaj listki mięty i natki oraz dokładnie osączone z zalewy oliwki. Wstaw na chwilę do lodówki.
Przygotuj sos, mieszając oliwę i sok z cytryny. Dodaj oregano, zmiażdżony ząbek czosnku. Odłóż jedną łyżkę sosu, resztą polej pokrojone warzywa. Wymieszaj i przełóż do miski, w której będziesz podawała sałatkę.
Rozgrzej olej na patelni. Ser halloumi (lub oscypek) pokrój w plastry grubości ok. 1 cm. Ułóż ser na patelni i smaż z obu stron przez 2 minuty. Dobrze usmażony powinien mieć równomierny złocisty kolor.
Ułóż gorący ser na schłodzonej sałatce, skrop resztą sosu. Podawaj od razu ze świeżym pieczywem.Źródło: Olivia