Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 109
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1219
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 207
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 109
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1219
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 207
Składniki
Margarynę posiekać z mąką i cukrem na kruszonkę.Oddzielić białka od żółtek.Białka ubić na sztywno.Do kruszonki dodać żółtka,kakao,sodę,śmietanę,owoce,pianę i dokładnie wymieszać (ale nie ucierać).Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą podłużnej formy i upiec na złoty kolor.