Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ciasto z galaretką, kremem karpatkowym i polewą.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35753
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1764
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6061
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35753
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1764
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6061
        
        
                Składniki
Przepis na ciasto ciemne: Wszystkie składniki ubić.
Przepis na ciasto jasne: Margarynę roztopić z cukrem, dodać mąkę i wymieszać na kruszonkę. Wystudzić i lekko wymieszać z ciastem ciemnym.
Przepis na biszkopt: Utrzeć jajka z cukrem, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Lekko wymieszać. Upiec. Wykroić w nim dziurki kieliszkiem. Do dziurek wlać kolorowe krzepnące galaretki.
Przepis na masę karpatkową: 1 szklankę mleka ugotować z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę rozrobić w drugiej szklance mleka i wlać do gotującego się mleka z cukrem. Gdy masa wystygnie dodać margarynę
Przkładanie ciasta: ciasto ciemne - masa karpatkowa - biszkopt z galaretkami - masa karpatkowa - ciasto ciemne - na koniec polewa