Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Seler panierowany z sosem serowym i orzeszkami"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1941
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1632
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2599
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1941
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1632
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2599
Składniki
Selery obrać, umyć, osuszyć, pokroić w cienkie plasterki, włożyć do wrzącej, lekko osolonej wody i gotować na półtwardo. Wyjąć z wody, odsączyć.
Orzeszki ziemne posiekać, jajka roztrzepać. Plastry selera panierować w kolejności: mąka (odłożyć 2 łyżki do sosu), jajko, orzeszki i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Masło lekko rozgrzać, zasmażyć na nim pozostawioną mąkę i dodać mleko. Zagotować, doprawić pieprzem i dodać starty ser, cały czas mieszając (nie doprowadzać do wrzenia). Podawać osobno.Źródło: Twoje Imperium