Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Seler panierowany z sosem serowym i orzeszkami"
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 688
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1479
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1113
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 37
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 688
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1479
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1113
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 37
Składniki
Selery obrać, umyć, osuszyć, pokroić w cienkie plasterki, włożyć do wrzącej, lekko osolonej wody i gotować na półtwardo. Wyjąć z wody, odsączyć.
Orzeszki ziemne posiekać, jajka roztrzepać. Plastry selera panierować w kolejności: mąka (odłożyć 2 łyżki do sosu), jajko, orzeszki i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Masło lekko rozgrzać, zasmażyć na nim pozostawioną mąkę i dodać mleko. Zagotować, doprawić pieprzem i dodać starty ser, cały czas mieszając (nie doprowadzać do wrzenia). Podawać osobno.Źródło: Twoje Imperium