Do góry

Desery Przepis na:

Seler w sezamie

Seler w sezamie

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4435

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Seler w sezamie"

Składniki

  • 1 duży seler
  • sól
  • 2 plastry gotowanej szynki
  • 15 dag sera pleśniowego
  • 2 jajka
  • 5 dag mąki
  • 12 dag sezamu
  • 8 łyżek oleju
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 3 łyżki octu
  • pieprz
  • szczypta cukru
  • 10 dag roszponki
  • mąka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Seler w sezamie

Przygotowanie

  1. Seler obierz i pokrój na osiem plastrów. Włóż je do osolonego wrzątku i gotuj 15 min. Odłóż do wystudzenia.

  2. Plasterki szynki przekrój na krzyż. Ser podziel na osiem plasterków. W każdym plastrze selera wytnij kieszonkę, włóż do niej ser i szynkę.

  3. Jajka roztrzep. Kotlety oprósz mąką, a potem zanurzaj w jajkach i obtocz w sezamie.

  4. Na patelni rozgrzej 5 łyżek oleju. Włóż kotlety i smaż po 3 minuty z każdej strony. Cebulę obierz, posiekaj. Pomidor pokrój w kostkę. l Ocet utrzyj z solą, pieprzem i cukrem. Dolej olej i ubij na jednolity sos.

  5. Pomidory wymieszaj z cebulą i przygotowanym sosem. Kotlety z selera podawaj z roszponką polaną pomidorowym winegretem.

  6. Czas przygotowania: 45 minut 660 kcal/1 porcja

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń