Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Seler w sezamie"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12158
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1363
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12843
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4583
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12158
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1363
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12843
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4583
Składniki
Seler obierz i pokrój na osiem plastrów. Włóż je do osolonego wrzątku i gotuj 15 min. Odłóż do wystudzenia.
Plasterki szynki przekrój na krzyż. Ser podziel na osiem plasterków. W każdym plastrze selera wytnij kieszonkę, włóż do niej ser i szynkę.
Jajka roztrzep. Kotlety oprósz mąką, a potem zanurzaj w jajkach i obtocz w sezamie.
Na patelni rozgrzej 5 łyżek oleju. Włóż kotlety i smaż po 3 minuty z każdej strony. Cebulę obierz, posiekaj. Pomidor pokrój w kostkę. l Ocet utrzyj z solą, pieprzem i cukrem. Dolej olej i ubij na jednolity sos.
Pomidory wymieszaj z cebulą i przygotowanym sosem. Kotlety z selera podawaj z roszponką polaną pomidorowym winegretem.
Czas przygotowania: 45 minut 660 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień