Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Seler w sezamie"
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 141
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20742
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27871
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4416
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 141
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20742
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27871
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4416
Składniki
Seler obierz i pokrój na osiem plastrów. Włóż je do osolonego wrzątku i gotuj 15 min. Odłóż do wystudzenia.
Plasterki szynki przekrój na krzyż. Ser podziel na osiem plasterków. W każdym plastrze selera wytnij kieszonkę, włóż do niej ser i szynkę.
Jajka roztrzep. Kotlety oprósz mąką, a potem zanurzaj w jajkach i obtocz w sezamie.
Na patelni rozgrzej 5 łyżek oleju. Włóż kotlety i smaż po 3 minuty z każdej strony. Cebulę obierz, posiekaj. Pomidor pokrój w kostkę. l Ocet utrzyj z solą, pieprzem i cukrem. Dolej olej i ubij na jednolity sos.
Pomidory wymieszaj z cebulą i przygotowanym sosem. Kotlety z selera podawaj z roszponką polaną pomidorowym winegretem.
Czas przygotowania: 45 minut 660 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień