Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serniczek migdałowy z brzoskwiniami"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1437
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1599
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1437
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1599
Składniki
Ciastka migdałowe i biszkopty pokrusz. Masło stop, przestudź, wymieszaj z okruszkami. Blachę posmaruj olejem. Spód wylep przygotowaną masą. Schłodź. Brzoskwinie umyj, sparz, obierz. Następnie przekrój, wyjmj pestki, miąższ potnij na cząstki.
Żelatynę namocz w kilku łyżkach zimnej wody. Mascarpone wymieszaj z twarogiem i z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuść, podgrzewając.
Wymieszaj z likierem i masą serową. Połowę masy rozsmaruj na spodzie z ciastek. Wyłóż cząstki brzoskwiń i przykryj je resztą masy. Ciasto wstaw do lodówki na 4 godziny. Sernik udekoruj np. brzoskwiniami, ciasteczkami migdałowymi oraz miętą.Źródło: Naj