Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serniczek migdałowy z brzoskwiniami"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 157
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 85
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 157
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 85
Składniki
Ciastka migdałowe i biszkopty pokrusz. Masło stop, przestudź, wymieszaj z okruszkami. Blachę posmaruj olejem. Spód wylep przygotowaną masą. Schłodź. Brzoskwinie umyj, sparz, obierz. Następnie przekrój, wyjmj pestki, miąższ potnij na cząstki.
Żelatynę namocz w kilku łyżkach zimnej wody. Mascarpone wymieszaj z twarogiem i z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuść, podgrzewając.
Wymieszaj z likierem i masą serową. Połowę masy rozsmaruj na spodzie z ciastek. Wyłóż cząstki brzoskwiń i przykryj je resztą masy. Ciasto wstaw do lodówki na 4 godziny. Sernik udekoruj np. brzoskwiniami, ciasteczkami migdałowymi oraz miętą.Źródło: Naj