Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serniczki Mateusza"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 1987
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 58
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 172
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 161
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 1987
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 58
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 172
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 161
Składniki
Ser miksujemy z 1/2 szklanki cukru. Śmietanę ubijamy z resztą cukru. Truskawki rozmrażamy na sicie, 2 szklanki odsączonego z truskawek soku doprowadzamy do zagotowania. Rozpuszczamy w nim 2 galaretki.
Ser mieszamy z ubitą śmietaną. Masę dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy kakao. Każdą masę mieszamy ze szklanką gęstniejącej galaretki, rozlewamy do foremek.
Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Dekorujemy np. świeżymi truskawkami, posypką czekoladową itp.
Przepis nadesłał Mateusz Rosadziński z Poznania</strong>
<strong>Czas przygotowania 60 min Cena jednej sztuki 2 zł</strong>Źródło: Rewia