Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serniczki Mateusza"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Ser miksujemy z 1/2 szklanki cukru. Śmietanę ubijamy z resztą cukru. Truskawki rozmrażamy na sicie, 2 szklanki odsączonego z truskawek soku doprowadzamy do zagotowania. Rozpuszczamy w nim 2 galaretki.
Ser mieszamy z ubitą śmietaną. Masę dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy kakao. Każdą masę mieszamy ze szklanką gęstniejącej galaretki, rozlewamy do foremek.
Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Dekorujemy np. świeżymi truskawkami, posypką czekoladową itp.
Przepis nadesłał Mateusz Rosadziński z Poznania</strong>
<strong>Czas przygotowania 60 min Cena jednej sztuki 2 zł</strong>Źródło: Rewia