Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie można po upieczeniu gorącego niczym zakrywać
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11986
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1329
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12652
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3944
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11986
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1329
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12652
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3944
Składniki
Piekarnik rozgrzać na 160 C, góra i dół (nie termoobieg)
Jajka rozdzielić. Białka ubić dodając pod koniec ubijania połowę cukru
Masło ukręcić z cukrem na puszystą masę, dodając cukier waniliowy i po kolei po jednym żółtku. Cały czas mieszając masę, dodać bydynie (proszek) gdy masa jest jednolita
Zaczynamy dodawać serek, po łyżce stołowej cały czas mieszając. Na końcu Dodajemy bakalie. Gdy wszystko jest już wymieszane dodajemy pianę z białekCałość lekko połączyć ale już nie mikserem.
Gotowe. Tortownicę o średnicy 28cm (lepiej niż 26cm ale w biedzie można i mniejszą) wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę serową. Piec 75 minut. Cukier puder do posypania wymieszać uprzednio z cukrem waniliowym, cała tajemnica polega na dużej ilości cukru waniliowego! Sernik takim cukrem posypany ma przepiękny aromat waniliowy.