Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie można po upieczeniu gorącego niczym zakrywać
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1582
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1338
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1397
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1345
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1582
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1338
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1397
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1345
Składniki
Piekarnik rozgrzać na 160 C, góra i dół (nie termoobieg)
Jajka rozdzielić. Białka ubić dodając pod koniec ubijania połowę cukru
Masło ukręcić z cukrem na puszystą masę, dodając cukier waniliowy i po kolei po jednym żółtku. Cały czas mieszając masę, dodać bydynie (proszek) gdy masa jest jednolita
Zaczynamy dodawać serek, po łyżce stołowej cały czas mieszając. Na końcu Dodajemy bakalie. Gdy wszystko jest już wymieszane dodajemy pianę z białekCałość lekko połączyć ale już nie mikserem.
Gotowe. Tortownicę o średnicy 28cm (lepiej niż 26cm ale w biedzie można i mniejszą) wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę serową. Piec 75 minut. Cukier puder do posypania wymieszać uprzednio z cukrem waniliowym, cała tajemnica polega na dużej ilości cukru waniliowego! Sernik takim cukrem posypany ma przepiękny aromat waniliowy.