Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie można po upieczeniu gorącego niczym zakrywać
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19343
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13079
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1735
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232195
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19343
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13079
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1735
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232195
Składniki
Piekarnik rozgrzać na 160 C, góra i dół (nie termoobieg)
Jajka rozdzielić. Białka ubić dodając pod koniec ubijania połowę cukru
Masło ukręcić z cukrem na puszystą masę, dodając cukier waniliowy i po kolei po jednym żółtku. Cały czas mieszając masę, dodać bydynie (proszek) gdy masa jest jednolita
Zaczynamy dodawać serek, po łyżce stołowej cały czas mieszając. Na końcu Dodajemy bakalie. Gdy wszystko jest już wymieszane dodajemy pianę z białekCałość lekko połączyć ale już nie mikserem.
Gotowe. Tortownicę o średnicy 28cm (lepiej niż 26cm ale w biedzie można i mniejszą) wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę serową. Piec 75 minut. Cukier puder do posypania wymieszać uprzednio z cukrem waniliowym, cała tajemnica polega na dużej ilości cukru waniliowego! Sernik takim cukrem posypany ma przepiękny aromat waniliowy.