Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie można po upieczeniu gorącego niczym zakrywać
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7489
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2434
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7489
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2434
Składniki
Piekarnik rozgrzać na 160 C, góra i dół (nie termoobieg)
Jajka rozdzielić. Białka ubić dodając pod koniec ubijania połowę cukru
Masło ukręcić z cukrem na puszystą masę, dodając cukier waniliowy i po kolei po jednym żółtku. Cały czas mieszając masę, dodać bydynie (proszek) gdy masa jest jednolita
Zaczynamy dodawać serek, po łyżce stołowej cały czas mieszając. Na końcu Dodajemy bakalie. Gdy wszystko jest już wymieszane dodajemy pianę z białekCałość lekko połączyć ale już nie mikserem.
Gotowe. Tortownicę o średnicy 28cm (lepiej niż 26cm ale w biedzie można i mniejszą) wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę serową. Piec 75 minut. Cukier puder do posypania wymieszać uprzednio z cukrem waniliowym, cała tajemnica polega na dużej ilości cukru waniliowego! Sernik takim cukrem posypany ma przepiękny aromat waniliowy.