Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik a'la tiramisu w swoim smaku przypomina najsłynniejszy włoski deser. Jednak sposób w jaki został zrobiony jest iście sernikowy. W efekcie otrzymałam niezwykłe ciasto. Fani tiramisu i serników się nie zawiodą, tak samo jak miłośnicy szybkich ciast.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33400
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9712
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2188
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4183
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 930
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33400
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9712
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2188
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4183
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 930
Składniki
Sernik ucieram wraz z cukrem na puszystą masę. W 50 ml zimnej wody rozpuszczam żelatynę. Odstawiam, aby napęczniała. Po 10 minutach żelatynę lekko podgrzewam. Lekko ciepłą śmietanę ostrożnie dodaję do sera. Mieszam. W 200 ml wody rozpuszczam kawę rozpuszczalną. Dodaję likier amaretto. Na dnie tortownicy układam biszkopty namoczone w kawie. Posypuję kakałem. Na biszkoptach układam połowę sernika. Chłodzę przez 15 minut w lodówce. Następnie układam na serze biszkopty namoczone w kawie. Posypuję kakałem. Następnie układam pozostałą połowę sera. Posypuję kakałem. Ciasto chłodzę w lodówce przez 3 godziny.
Zapraszam na mojego bloga !