Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały aksamitny sernik dla miłośników chałwy.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Składniki
Miękkie masło ucieramy razem z cukrem na puszystą, gładką masę. Następnie dodajemy po jednym jajku, ciągle ucierając. Chałwę należy rozdrobnić i po trochu dodawać do masy, następnie stopniowo dodajemy twaróg. Należy robić to małymi porcjami aby uniknąć zważenia się masy. Na koniec dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia, przesiewając przez sitko.
Gotową masę przekładamy do foremki (20x25), której dno wykładamy papierem pergaminowym.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170ºC, jednak po włożeniu ciasta zmniejszamy ją do 150ºC. Pieczemy ok. 80 min, najlepiej bez termoobiegu.
Upieczone ciasto należy wystudzić przy lekko uchylonym piekarniku. Następnie schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Smacznego!